The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Πως να ...φτιάξετε τo κέφι των φίλων σας


kefi-386

Όταν οι άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμαστε είναι λυπημένοι, έχουμε ένα λόγο λιγότερο για να είμαστε κι εμείς χαρούμενοι.

H ευτυχία η δική μας και των άλλων δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Κάποιες φορές όμως μπορεί να εξαρτάται από μας να κάνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε να νιώσουν καλύτερα και μαζί με αυτούς να νιώσουμε κι εμείς το ίδιο καλά.

Τονώστε την αυτοπεποίθησή τους. Κάποιες φορές που νιώθουμε άσχημα ενδέχεται η αυτοπεποίθησή μας να μην είναι στα καλύτερά της. Όταν λοιπόν οι δικοί σας άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή τη θέση, μπορείτε να ανεβάσετε τη διάθεσή τους επισημαίνοντάς τους τα θετικά τους στοιχεία ή υπενθυμίζοντάς τους τις επιτυχίες τους. Αν για παράδειγμα πέρασαν κάποιες δύσκολες εξετάσεις ή κάποτε βοήθησαν εσάς ή κάποιον άλλον σε μια δύσκολη στιγμή, θυμίστε τους πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκαναν. Ίσως έτσι καταλάβουν ότι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

Ξεσηκώστε τους. Προσπαθήστε να τους πείσετε να βγουν έξω, να αθληθούν ή να βρουν ένα χόμπι, ακόμα και αν δεν μοιάζουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη συμβουλή σας. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το γνωστό «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Ένας τρόπος να το καταφέρετε είναι να τους συνοδέψετε κι εσείς.

Θυμίστε τους πράγματα που τους άρεσε να κάνουν. Αν για παράδειγμα είχαν κάποιο χόμπι ή τους άρεσε να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο, πείστε τους να το ξαναρχίσουν. Τα πράγματα που μας άρεσε να ασχολούμαστε μπορούν πάντα να είναι καλές διέξοδοι, ακόμα κι αν έχουμε να ασχοληθούμε μαζί τους πάρα πολύ καιρό.

«Υποτιμήστε» την κατάσταση που τους έχει προβληματίσει. Γελώντας με κάτι στενόχωρο που έχει συμβεί «ξορκίζετε το κακό» και κάνετε και τους άλλους να νιώθουν ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με μια αναποδιά.

Της Χρύσας Γιαννοπούλου
Με τη συνεργασία της Δρ. iλιας Θεοτοκά, κλινικής ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας της Ψυχιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY