The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Στην...παραμυθοχώρα...Μαγεία χορού...

P. I. Tchaikovsky

Ο ρώσος συνθέτης P. I. Tchaikovsky, γνωστός για τη ζωηρόχρωμη και ρομαντική μουσική του, είναι ο δημιουργός των μαγικών ήχων του «Καρυοθραύστη». Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1840. Ο πατέρας του ήταν επιθεωρητής ορυχείων και η μητέρα του είχε γαλλική καταγωγή.

Ο Tchaikovsky ξεκίνησε να συνθέτει στην ηλικία των 14, αλλά η επίσημη σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1862 με την εγγραφή του στο Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης, όπου και πήρε την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή του στη μουσική. Τότε ήταν που συνέθεσε την πρώτη του «μουσική εισαγωγή / ουβερτούρα». Το 1870 πέτυχε μέτρια επιτυχία με τις επόμενες συμφωνίες / όπερες "The Oprichnik" και "Vakula the Smith", και με το έργο για μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων».

Εντούτοις, το 1877 έγινε μία στροφή στη ζωή του, με το γάμο του με μία 28χρονη πρώην μαθήτριά του. Παράλληλα, ξεκίνησε μία πλατωνική σχέση με την πλούσια χήρα Nadezhda von Meck, που τον υποστήριξε οικονομικά, αλλά προτίμησε να μην τον συναντήσει ποτέ. Ο γάμος του αποδείχθηκε καταστροφικός, οδηγώντας τον Tchaikovsky σε μία απόπειρα αυτοκτονίας και τη σύζυγό του στο να τον εγκαταλείψει λίγους μήνες αργότερα.

Το 1880 ξαναρχίζει την καριέρα του, συνθέτοντας τα έργα: εισαγωγή «1812», «Άμλετ, Εισαγωγή - Φαντασία», «Συμφωνία No.5 σε Μι Μείζονα» και, μεταξύ άλλων, το έργο « Η Ωραία Κοιμωμένη».

Από το 1890 είχε ολοκληρώσει μία από τις επιτυχέστερες όπερές του, τη «Βασίλισσα των Τραπουλόχαρτων», κάνοντας το πρώτο και μοναδικό του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την επιστροφή του χάρισε όλο του το ταλέντο στο έργο για μπαλέτο "Ο Καρυοθραύστης," το οποίο όμως έτυχε μικρής επιτυχίας κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο άνθρωπος που άφησε ένα τέτοιο ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική... πέθανε στις 6 Νοεμβρίου του 1893, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Τα φετινά Χριστούγεννα...24 – 29 Νοεμβρίου... στο πλαίσιο του παραμυθένιου ‘Christmas Magic World’...μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα του παραμυθιού, με μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις όλων των εποχών: το μπαλέτο «Καρυοθραύστης», σε μουσική Πιότρ Ι. Τσαϊκόφσκι, που θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Badminton, με τα παγκοσμίου φήμης Universal Ballet της Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY