The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κόκκινο...το χρώμα σου γυναίκα...

[kokkino_main-350.jpg]
Μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το κόκκινο χρώμα στις γυναίκες προσελκύει τους άνδρες περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα και τους κάνει να νιώθουν πιο ερωτικά γι’ αυτές, χωρίς μάλιστα να έχουν καν επίγνωση του αφροδισιακού ρόλου που παίζει το κόκκινο χρώμα.
Μια άλλη επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι οι διαιτητές υποσυνείδητα μεροληπτούν στις κρίσεις τους υπέρ των αθλητών που είναι ντυμένοι στα κόκκινα.


Τα πέντε νέα πειράματα ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, υπό τον καθηγητή Άντριου Έλιοτ, αποτελούν την πρώτη επιστημονική απόδειξη για τη σύνδεση - ορατή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα - του κόκκινου χρώματος με τον έρωτα. Μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν πιο επισταμένα τη σχέση ανάμεσα στα χρώματα και τη συμπεριφορά.




[22779_229207172498_164918992498_3266536_2489444_n.jpg]

H έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Journal of Personality and Social Psychology" (Περιοδικό Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας), αναφέρει ότι η αισθησιακή προτίμηση των ανδρών στο κόκκινο, πέρα από τις όποιες κοινωνικές αιτίες, έχει και βαθιές βιολογικές ρίζες, καθώς μια ανάλογη προτίμηση έχει ήδη αποδειχτεί στους αρσενικούς πίθηκους όταν βλέπουν κόκκινο στα θηλυκά. Με άλλα, λόγια, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, "τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές γυναίκες εδώ και καιρό υποπτεύονταν και ισχυρίζονταν - ότι οι άνδρες έχουν αντιδράσεις ανάλογες με των ζώων στο σεξουαλικό τομέα".

Οι εθελοντές έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε φωτογραφίες γυναικών που φορούσαν διάφορα χρώματα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου "αν έβγαινες σε ραντεβού για πρώτη φορά με αυτή τη γυναίκα, πόσα χρήματα θα ήσουν διατεθειμένος να χαλάσεις;". Με σημαντική διαφορά, οι γυναίκες με τα κόκκινα αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές (και ικανές να ανοίξουν περισσότερο το πορτοφόλι ενός άνδρα!). Η διαπίστωση αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά επίσης στη βιομηχανία της μόδας, το σχεδιασμό των προϊόντων και την προώθησή τους μέσω του μάρκετινγκ.

Η επίδραση του κόκκινου αφορά μόνο τους άνδρες και δεν ισχύει αντίστροφα, δηλαδή οι άνδρες με τα κόκκινα δεν έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσελκύσουν μια γυναίκα (μάλλον το αντίθετο...). Επίσης το κόκκινο δεν αυξάνει την ελκυστικότητα των γυναικών στα μάτια άλλων γυναικών, αλλά ούτε βελτιώνει την γνώμη των ανδρών για άλλα χαρακτηριστικά των γυναικών, όπως η εξυπνάδα ή η ευγένεια.


[b09c9afd62eac0164aa729b86b2f0b75_web.jpg]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

This is a wonderful blog
I am not greek he may read
But I can see and feel.
gratulation.

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY