The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

7ος και ...φαρμακερός...

Μοιραστείτε
no sex...and if sex..the usual..flat..same? so ...you are married...Everything has an explanation..


Στην... αποχή από το σεξ -τουλάχιστον με το..... νόμιμο σύντροφο- φαίνεται ότι οδηγούν τα πολλά χρόνια γάμου.. ενώ ο έβδομος χρόνος φαίνεται να αποτελεί το κρίσιμο σημείο, αφού σηματοδοτεί την πλήρη σχεδόν αποχή... από την ερωτική συνεύρεση!
Τα στοιχεία προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18.000 ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας και διήρκεσε 1 χρόνο.

Στο ερώτημα γιατί ο 7ος χρόνος του γάμου, και όχι ο 2ος ή ο 10ος, είναι η κρίσιμη καμπή στην ερωτική ζωή των παντρεμένων, δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, επιστημονική απάντηση. Βέβαιο είναι ότι ισχύει όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς.

Εξάλλου πρόσφατα στη γερμανική Βουλή προτάθηκε από γυναίκα βουλευτή η λύση του γάμου στον 7ο χρόνο υποχρεωτικά και η συνέχισή του μόνο εάν υπάρχει συναίνεση και των δύο συντρόφων.[μπράβο της πάντως που το τόλμησε και το έβαλε σαν θέμα και η πρόταση της είναι σπουδαία]

Οι έγγαμοι, ενώ ξεκινούν με καλές προθέσεις και υπερβολικές επιθυμίες, στο τέλος της 7ετίας φαίνεται να εξοικειώνονται με την αποχή και την απαρχή των συγκρούσεων (γκρίνια, μονοτονία κλπ), με τελική κατάληξη το διαζύγιο.

Σύμφωνα με τον δρα Κων. Κωνσταντινίδη, πρόεδρο της ΕΜΑΣ, είναι η στιγμή που αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Η απιστία και η αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων παίρνει θέση στη ζωή των παντρεμένων ζευγαριών, οδηγώντας τη σχέση στην καταστροφή. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η κάθετη μείωση της επιθυμίας, δηλώνοντας και οι δύο, (62%) ότι δεν νιώθουν καμία ερωτική έλξη για τον άλλον.

Οι ερμηνείες που επικρατούν για τη μείωση της επιθυμίας στις μόνιμες σχέσεις είναι:

- Η βιολογική, η οποία αφορά τα γονίδιά μας, που είναι από τη φύση τους πολυγαμικά, επιβιώνοντας το καλύτερο, γι' αυτό υπάρχει και η εξέλιξη στο ανθρώπινο είδος. Πρόσφατες έρευνες έχουν ανακαλύψει γονίδια έκφρασης διαφορετικής σεξουαλικής συμπεριφοράς σε ανθρώπους με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα και σε ανθρώπους με χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα.

Επίσης, στις μακροχρόνιες σχέσεις τα ανδρογόνα, που είναι οι επιθετικές ορμόνες που κινητοποιούν τον μεν άνδρα να κατακτήσει τη δε γυναίκα να επιλέξει, φαίνεται να μειώνονται... άρα το βιολογικό κίνητρο εξασθενεί.

Εδώ παρατηρούμε και το σύνδρομο ...της ομοιοπληξίας. Οπως προκύπτει από πειράματα, ο συγχρωτισμός και η εξοικείωση φέρνουν απέχθεια για σωματική επαφή. Αυτό διαπιστώνεται και από απλή παρατήρηση..., ότι δηλαδή πολύ δύσκολα οι συγγενείς ερωτεύονται μεταξύ τους (οι εξαιρέσεις αιμομικτικής διάθεσης ενισχύουν αυτόν τον κανόνα).

- Η ψυχολογική, σύμφωνα με την οποία η επιθυμία, ένα συναίσθημα επιθετικό, υποκαθίσταται από την αγάπη και την τρυφερότητα, αφαιρώντας από το ζευγάρι το παιχνίδι της διεκδίκησης και της κατάκτησης. -

-Η πολιτισμική, ο γάμος δηλαδή νομιμοποιεί αυτό που στο μυαλό τού καθενός είναι παράνομο.

Η διαπίστωση ότι όταν αγαπώ δεν ποθώ και όταν ποθώ δεν αγαπώ, μοιάζει να ερμηνεύει την υποκατάσταση των ορμητικών σεξουαλικών ενστίκτων με πιο κοινωνικά και καθώς πρέπει συναισθήματα με ιδεολογική υπεροχή.

info..Ελευθεροτυπία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY