The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

art therapy

art-386

Ξέρετε ότι ένας από τους πιο αποτελεσµατικούς και ανώδυνους τρόπους να έρθετε σε επαφή µε τα πιο βαθιά σας συναισθήµατα είναι κάνοντας τέχνη; Ανακαλύψτε την art therapy.

H εικαστική ψυχοθεραπεία, η οποία αποτελεί ξεχωριστή ψυχοθεραπευτική µέθοδο, επιτρέπει τη συναισθηµατική ίαση µέσω εξω-λεκτικών οδών. Η µέθοδος χρησιµοποιεί πολλά και διαφορετικά είδη εικαστικής έκφρασης και υλικά (ζωγραφική µε χρώµατα, κάρβουνο, κολάζ, φωτογραφίες, άµµο, πηλό κ.ά.) ως µέσο επικοινωνίας και επαφής µε τα βαθύτερα συναισθήµατά µας. Θα µπορούσαµε να πούµε ότι η art therapy µας επιτρέπει να δηµιουργήσουµε µια εικόνα του κόσµου όπως τον βιώνουµε, αντανακλώντας τους συναισθηµατικούς προβληµατισµούς µας ιδιαίτερα όταν δυσκολευόµαστε να χρησιµοποιήσουµε τις λέξεις για να εκλογικεύσουµε τα συναισθήµατά µας.

Για μικρούς και μεγάλους

• H art therapy µπορεί να εφαρµοστεί στους ενήλικες για µια ευρεία γκάµα προβληµάτων όπως για το άγχος της καθηµερινότητας και γενικά τις διαταραχές άγχους και την κατάθλιψη. Απευθύνεται όµως και σε οποιονδήποτε επιδιώκει γενικά την προσωπική ανάπτυξη.
• Αυτό το είδος ψυχοθεραπείας έχει µεγάλη απήχηση και στα παιδιά, ιδιαίτερα σε αυτά µε µαθησιακές δυσκολίες, προβλήµατα συµπεριφοράς συναισθηµατικού τύπου ή σε όσα αντιµετωπίζουν δραστικές αλλαγές στη ζωή τους όπως το διαζύγιο και η απώλεια γονιού ή αγαπηµένου προσώπου.
• Η µέθοδος είναι µια πολύ καλή διέξοδος επικοινωνίας για τους εφήβους, ενώ µπορεί να έχει καλά αποτελέσµατα ακόµα και σε άτοµα τρίτης ηλικίας που υποφέρουν από τη νόσο Αλτσχάιµερ, καθώς διεγείρει τους µηχανισµούς ανάκλησης της µνήµης.

Οφέλη σε ψυχή και σώμα
Η θεραπευτική χρήση της τέχνης µπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσµατα σε ανθρώπους που βιώνουν ασθένεια σωµατική ή ψυχική, που έχουν συναισθηµατικά τραύµατα ή απλώς έρχονται αντιµέτωποι µε τις προκλήσεις της καθηµερινότητας.

Info:
Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας

Της Φλώρας Κασσαβέτη
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΖΕΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑ.ΑΤ. ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY