The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ξυπνήστε...πρόσωπο και σώμα...

aitheria_386.jpg
μέσα στις λουλουδένιες η φρουτώδεις ...εκρήξεις...των essensual....sensual...oils...

Από κοσμετολογική άποψη, η θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών συμπυκνώνεται μέσα στο πολύτιμο απόσταγμά τους. Αυτό αποτελείται κατά κύριο λόγο από αιθέρια έλαια, τα οποία λαμβάνονται με εκχύλιση και περιέχουν όλες τις ζωτικές ουσίες που χρειάζονται οι φυτικής προέλευσης οργανισμοί για να επιβιώσουν μέσα στο συχνά αφιλόξενο ή ακόμα και εχθρικό περιβάλλον.

essential-oil.jpg Essential oils image by mali_prst
Τα αιθέρια έλαια ανήκουν στα πιο δραστικά συστατικά της «βιομηχανίας της ομορφιάς», καθώς είναι τα μόνα που περνούν μέσω του δέρματος στην κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να ασκούν την επίδρασή τους όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και «ολιστικά», σε όλο το σώμα.
66_A1200.jpg Gift set T1200 image by chatacha
Η έννοια της ολιστικότητας ωστόσο δεν περιορίζεται εκεί, αλλά επεκτείνεται σε ψυχοσωματικό επίπεδο, αφού χάρη στην έντονη ευωδιά τους τα αιθέρια έλαια δρουν στα κέντρα του εγκεφάλου μέσω των αισθήσεων (συγκεκριμένα της όσφρησης), επιτυγχάνοντας άλλοτε χαλαρωτικό.... και άλλοτε διεγερτικό αποτέλεσμα.
sensual-1-2.jpg sensual image by krina222
Γι’ αυτό άλλωστε δεν χρησιμοποιούνται μόνο σαν δραστικές ουσίες... στην παρασκευή κοσμετολογικών προϊόντων αλλά και στην καθαρή τους μορφή –σαν αποστάγματα– σε διάφορες θεραπείες ομορφιάς... που γίνονται στα ινστιτούτα και τα spa ή ακόμα και στο σπίτι, στην οικονομικότερη home edition τους.


Τρόπος χρήσης: Τα φυτικά λάδια τα χρησιμοποιούμε σκέτα ή αναμεμειγμένα μεταξύ τους - ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας.

sensual.gif sensual image by lilvixen37
Τα εφαρμόζουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις στο λαιμό και στο πρόσωπο ή κάνουμε με αυτά μασάζ σε όλο το σώμα.

Εννοείται πως η περιποίηση συνεχίζεται με τις σχετικές κρέμες σώματος και όλα τα σχετικά.

Μπορούμε επίσης να τα προσθέσουμε στο νερό του μπάνιου ή στα άλατα του μπάνιου μας.

Προσοχή:
• Λόγω της δραστικότητας των αιθέριων ελαίων, οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούνται στην εγκυμοσύνη, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν το αναπτυσσόμενο έμβρυο.

• Επιπλέον, δεν πρέπει να έρχονται απευθείας σε επαφή με το δέρμα, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς (κνησμό και κοκκινίλες), ειδικά στις εκ φύσεως υπερ-ευαίσθητες επιδερμίδες. Γι’ αυτό οι σταγόνες των αιθέριων ελαίων πρέπει να αραιώνονται πάντα σε ένα αδρανές έλαιο βάσης, όπως είναι το αμυγδαλέλαιο ή το δαφνέλαιο, ή να προστίθενται μέσα σε κρέμες ή γαλακτώματα που έχουν λιπαρή φάση.

click to comment

το λάδι αβοκάντο είναι πλουσιότατο σε βιταμίνες, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και είναι ευεργετικό κατά των λεκέδων...on skin....

Sensualblonde.jpg Sensual Blonde image by GreeneyedDiamond66
tο λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι εξαιρετικό για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος, δρα κατά των ρυτίδων, της ακμής και επιταχύνει την επούλωση των ουλών



Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Χρησιμοποιείται για μασάζ, μάσκες προσώπου και για τον καθαρισμό του προσώπου έπειτα από έντονο μακιγιάζ.




Το αραχιδέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε κρέμες προσώπου - μόνο στις φυτικές. Δεν οξειδώνεται εύκολα.






Το βερικοκέλαιο

California Fresh Apricots

είναι πολύ πιο ευεργετικό από το αμυγδαλέλαιο. Βγαίνει από τα κουκούτσια του βερίκοκου και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και σε λιπαρό δέρμα, επειδή δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας.



Το δαφνέλαιο βγαίνει από τα δαφνοκούκουτσα και χρησιμοποιείται κυρίως σε λάδια και μάσκες μαλλιών, για τόνωση.



Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α και μεταλλικά άλατα. Έχει επουλωτικές, αναλγητικές και αντιαιμορραγικές ιδιότητες.

Το σησαμέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε καλλυντικά. Ελαφρύ αντιηλιακό, πλούσιο σε λινολεϊκό και αραχιδικό οξύ.


Το σιτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, και Ε και λεκιθίνη. Κατάλληλογια προσθήκη σε κρέμες και μάσκες για τη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών.


Το σογιέλαιο, πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, αραχιδικό και παλμιτικό, αποτελεί τροφή για ξηρό δέρμα προσώπου και σώματος.


Το σταφυλοκουκουτσέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως σαν λάδι μασάζ στην αρωματοθεραπεία, αλλά και για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος.
Fragrancia.jpg Sensual image by rb_m1
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY