The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

HELLO GREEN TOMORROW...Φυτεψτε ενα Δεντρο




Ο Κυκλος Ζωης ενος T-Shirt.

Ένα T-Shirt Δεν Είναι Απλό Πράγμα

Ολοι μας αγαπάμε τα βαμβακερά ρούχα. Χαιρόμαστε την απαλότητα και τη φρεσκάδα που μας προσφέρουν. Οσο και αν είμαστε οικολογικά ευαισθητοποιημένοι όμως δε γνωρίζουμε ότι κάθε βαμβακερό ρούχο, στο ταξίδι του από την χώρα που κατασκευάζεται - σε όποιο μέρος του κόσμου και αν είναι - έως να μπει στην ντουλάπα μας, έχει επιβαρύνει το περιβάλλον σημαντικά, ενώ κρύβει κινδύνους για την υγεία μας. Ακολουθώντας το ταξίδι αυτό θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν 2 σημεία που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

1) κατά την καλλιέργεια του βαμβακιού και
2) κατά την πλύση/στέγνωμα του ρούχου όσο το φοράμε

Αν και η καλλιέργεια εκτάσεων σε βαμβάκι καταλαμβάνει το 3% της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης στον πλανήτη, χρησιμοποιούνται περισσότερα παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα απ’ οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια. Αυτά αντιστοιχούν στο 25% της παγκόσμιας χρήσης εντομοαπωθητικών, πολλά από τα οποία περιέχουν καρκινογόνες ουσίες.

Παράλληλα, πολλές έρευνες δείχνουν πως το πλύσιμο και το στέγνωμα των βαμβακερών ρούχων ευθύνονται για την απώλεια κατά 60% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται συνολικά στη διάρκεια του κύκλου ζωής του ρούχου. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της υψηλής ενέργειας που απαιτείται για τις πλύσεις σε υψηλές θερμοκρασίες και για το στέγνωμα.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε τα βαμβακερά μας ρούχα χωρίς να σκεφτόμαστε που και πώς παράγονται, ακόμη και αν είμαστε ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον. Είτε γιατί δε γνωρίζουμε, είτε γιατί δε το θεωρούμε σημαντικό, δεν ακολουθούμε την οικολογική μας συνείδηση σε ότι αφορά την ένδυσή μας. Το περιβάλλον όμως χρειάζεται τη δική μας βοήθεια, σε όλους τους τομείς, για να ανασάνει ξανά και να μας προσφέρει γενναιόδωρα την ομορφιά, την υγεία και την ευημερία που χρειαζόμαστε.

Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε τις επιπτώσεις αυτές στο περιβάλλον; ΝΑΙ μπορούμε, αρκεί να ακολουθήσουμε στην επόμενη αγορά μας τις απλές, καθημερινές συμβουλές που προτείνουμε παρακάτω. Θα μας βοηθήσουν να προστατέψουμε το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας.

  • Προτιμούμε να αγοράζουμε βαμβακερά ρούχα που έχουν καλλιεργηθεί υπεύθυνα. Τα ρούχα αυτά αναγράφουν πάνω στα ταμπελάκια τους αν έχουν καλλιεργηθεί π.χ. με βιολογικό βαμβάκι. Μπορούμε να τα βρούμε σε καταστήματα ρούχων που περιλαμβάνουν στην γκάμα τους και βαμβακερά ρούχα με "οικολογική συνείδηση".
  • Εμπιστευόμαστε ένα πιο ήπιο και χαμηλής θερμοκρασίας πρόγραμμα πλύσης. Προτιμούμε τα απορρυπαντικά που είναι εξίσου αποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες πλύσης και φροντίδας του ρούχου που αναγράφονται στο ειδικό ταμπελάκι. Το ρούχο διατηρείται περισσότερο χρόνο και ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον.
  • Εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο της χώρας μας και προτιμούμε να στεγνώνουμε τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο. Το στέγνωμα στο καλιριφέρ ή στο στεγνωτήριο είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο και καθόλου φιλικό στο περιβάλλον.
  • Οι παραπάνω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα ρούχα στην γκαρνταρόμπα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε εξαιρετική κατάσταση. Οταν έρθει η ώρα να τα αποχωριστούμε, καλό είναι να αναζητήσουμε τα ειδικά σημεία συλλογής μεταχειρισμένων, αλλά σε καλή κατάσταση, ρούχων ή να τα προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Υπάρχουν συνάθρωποί μας που θα εκτιμήσουν αυτή μας την κίνηση και ταυτόχρονα το περιβάλλον ανασαίνει περισσότερο γιατί δεν το επιβαρύνουμε.

Κυρίως όμως κάνουμε την "οικολογική συνείδηση" τρόπο ζωής. Εναν τρόπο ζωής που σέβεται το περιβάλλον πραγματικά και το κρατά ζωντανό και υγιές για τις επόμενες γενιές

Αυτό το κείμενο ήταν μία ευγενική προσφορά της Enstry Environmental Partners, της συμβουλευτικής εταιρίας περιβαλλοντικής διοίκησης. Αυτή βασίζεται στην εικοσαετή εμπειρία του Dan Esty, καθηγητή στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο του Γέιλ και πρωτοπόρου συμβούλου στρατηγικής σκέψης πολυεθνικών εταιριών σε θέματα περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY