The point of view ..is that the point is you..
Ιδέες..Προτάσεις..και Στυλιστικές ..επεκτάσεις..σε ένα Ε@MAGAZINE ... .για να διαλέξεις οτι σου αρέσει...

Αλα ..ΜyRISun.....Πιο όμορφα...πιο γοητευτικά δεν γίνεται...

Μόνο στο sky-blog

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

on beauty...

On beauty : a novel"Θα πρέπει να δούμε την ομορφιά ως τη μάσκα που φοράει η δύναμη, λέει κάπου ένας πανεπιστημιακός.

Η ομορφιά είναι στο επίκεντρο του νέου μυθιστορήματος της Ζέιντι Σμιθ - το λέει και ο τίτλος: On beauty στα αγγλικά, Στην ομορφιά που χάνεται, η ελληνική του απόδοση.

Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα μυθιστόρημα για το άσπρο και το μαύρο. Για τις ακλόνητες απόψεις, για τους προοδευτικούς και τους συντηρητικούς, για τους ηθικούς και τους ανήθικους και, κυρίως, για τα κίνητρα και την υποκρισία όλων.

Είναι ένα μυθιστόρημα για κάθε είδους διάζευξη, για τα αντιθετικά ζεύγη καλού-κακού Και που μέσα τους εμπλέκονται ακόμη κι εκείνοι που νομίζουν ότι είναι εντελώς διαφορετικοί.

Το βιβλίο τής μόλις 30 ετών Ζέιντι Σμιθ, κόρης Άγγλου και Τζαμαϊκανής, αποτελεί επίτευγμα. Μέσα από μία ιστορία αρκετά απλή, καταφέρνει να μιλήσει για όλα. Για τη δημοκρατία και τον ολοκληρωτισμό. Για την εκπαίδευση. Τις ιδεολογικές μάχες. Το χάσμα γενεών. Την ελευθερία και την αγάπη. Για τους μαύρους στην Αμερική. Για την ποίηση και την τέχνη. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που η Ζέιντι Σμιθ περιελήφθη στους 20 καλύτερους νέους συγγραφείς του περιοδικού «Granta». Ούτε που το βιβλίο της πήρε βραβείο Orange και βρέθηκε στη short list του βραβείου Μπούκερ το 2005


Η Ζέιντι Σμιθ αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες των δύο οικογενειών βάζοντάς τες να διασταυρώνονται, να συμπλέκονται και να παράγουν απίστευτα ζεύγη, ακόμη και ερωτικά τρίγωνα. Φτιάχνει μια ηθογραφία σε τελείως μοντέρνο περιβάλλον, κατέχοντας καλά το μυστικό των ανατροπών στην αφήγηση, που, βέβαια, κορυφώνονται στο τέλος.

Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της Σμιθ είναι ότι την ώρα που παρουσιάζει την ανθρώπινη κωμωδία σε όλη της την έκταση, φτιάχνει πειστικούς χαρακτήρες χωρίς, εκ πρώτης όψεως, να παίρνει το μέρος κανενός. Η ματιά της είναι σε τελική ανάλυση αριστερή, όμως και ο πιο συντηρητικός είναι πειστικός στην άποψή του. Όλοι έχουν τους λόγους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AND I NEED YOU NOW ..BABY...TONIGHT... AND I NEED YOU MORE THAN EVER....





fly me to the moon and let me play among the stars...fill my heart with love

Click for larger image
Nel blu, dipinto di blu


PERIMENONTAS STH BROXH TO POYTHENA......

HIGH....HIGHER.. HIGHEST

alone in the sun by francesco12corde.

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY
GO TO BFREAKY.COM


HIGH....HIGHER.. HIGHEST

Aγαπουλίνι μου

Dolphin Tricks Images




DARE TO DREAM...DARE TO FLY..
DARE TO BE THE EVER CHOSEN ONE TO
TOUCH THE SKY